Melinda

Gyerekként már túlsúlyos voltam, tiniként már bajok voltak a térdemmel, sokat volt a lábam gipszben, emiatt gerincferdülés, később gondok a talpammal… Sok évbe telt, de ezek a dolgok valahogyan rendbe jöttek. Érzem, hogy sok mindenből kimaradtam, mert fizikailag kíméltem magam.
Mind a négy nagyszülőmet szív-és keringési betegségek miatt vesztettem el, a veszély így bennem is halmozottan kódolva van Nem csak simán lefogyni szeretnék, hanem erősebb, fittebb és strapabíróbb is szeretnék lenni, hogy a gyerekeim és az unokáim ne a kórházba kísérjenek majd, hanem aquaparkba vagy vízitúrára. Ja, és persze szeretnék jobban is kinézni!
A plus size modellek körüli “Fogadd el/szeresd magad” kampányokat kezdetben én is üdvözöltem. Azonban hamarosan motoszkálni kezdett a fejemben, biztos jóI van ez így, hogy az ember meg se próbál többet tenni a saját életéért és egészségéért? Ismerőseim megmondhatják, hogy jól érzem magam a bőrömben és inkább kedves, puha dunyhaként fogtam fel a pluszkilóimat. Mostanra azonban eleget aludtam e puha dunyha alatt, szeretnék felkelni és kalandozni; többet sportolni, nagyobb távokat akár hegyekben túrázni, evezni, újra futni.
Körülbelül két éve kevesebbet főzök otthon, pedig nem lett stresszesebb  vagy bonyolultabb az életem, és most már látom, ez is rontott a helyzetemen. Ráadásul változatos  okok miatt ülök sokat a számítógépnél ( web design, webszerkesztés, adminisztráció, képszerkesztés, videovágás,fordítás, stb ). Rengeteget számít az étkezés, várom, hogy finom és mégis egészséges ételeket készíthessek megint.
Egy bő éve követtem már a LifeTilt blogot, mikor tavasszal láttam egy lánynak az átalakulását, ami nagyon fellelkesített. Szinte ugyanekkor hintette el  Tomi a reality hírét az internet népe között. Egész nyáron lesben álltam, és amikor lehetett, jelentkeztem is.
Tenni kell magunkért, de nem az önutálat miatt, hanem szeretetből. Ha szeretünk valakit, azért teszünk is valamit, nem?