Timi

Nagy Tímea vagyok, jelenleg háztartásbeli két kisgyerekes édesanya és gondos élettárs. Szerető párja vagyok a Kedvesemnek és gondos édesanyja a gyerekeimnek. Az életem adnám a családomért. A jelenlegi életmódommal szerintem az érettségijükre sem fogok tudni elmenni. Megöl a súlyom. Félek, hogy beteg leszek,hogy az elhízás okozta szövődmények miatt nem leszek nyugdíjas…

Az utóbbi években nagyon meghíztam. Elvesztettem a kontrollt. Beleszerettem az evésbe. Mindig találtam indokot, hogy egyek. Terhesen ettem, mert Most terhes vagyok, csak nem vonom meg magunktól a táplálékot, a vitamint! Szülés után ettem, mert Most szoptatok, kell a szénhidrát az anyatej termelődéshez! Szoptatás után nem változott a súlyom, elmentem hormonvizsgálatra. Titkon reméltem-sőt,akartam!!- hogy lesz valami hormonális problémám, hogy feloldozzam magam, hogy nem én tehetek a súlyomról. Minden rendben a hormonháztartásommal. Minden kifogásom elfogyott… Utána már bánatomban ettem. Minden hétfőre kitűztem a nagy Napot, hogy akkor hétfőtől fogyókúra. Hétvégente pánikszerűen ettem, mert tudtam, hogy hétfőtől ezeket az ételeket nem ehetem, gyorsan befaltam a ’tiltott’ ételeket. Aztán szerdáig kitartott a lelkesedés, majd kezdtem megint lecsúszni: csak egy kocka csoki, csak egy szelet süti, csak egy pohár üdítő… Aztán pénteken az újabb hétfői fogyókúrás elhatározás, újabb pánikszerű evés…ez így ment hétről hétre… Jelenleg kövérebb vagyok, mint a szülés előtt.

A természet nem hülye. Nem azért vagyok kövér, mert különböző egészségügyi panaszaim vannak, hanem azért vannak panaszaim, mert kövér vagyok. De én figyelmen kívül hagytam a testem jelzéseit, mindig a fáradtságra, éhségre, melegre, betegségre fogtam a dolgokat.. hjajj, ha a mai tudásommal újrakezdhetném a terhességeimet…de az időt nem lehet visszaforgatni…

Én változtatni fogok az életemen! Izomból, csontokból vagyok (na meg zsírból), képes vagyok változtatni a testösszetételemen! A Lifet!lt és Tomi adott nekem egy esélyt. Életem egyetlen esélyét, hogy újra rátaláljak magamra. A Lifet!lt által összeállított étrenddel, táplálékkiegészítőkkel és mozgással le fogok fogyni, meg fogok izmosodni és megtanulom a helyes-élhető-egészséges életmód szabályait. A családomat erre fogom tanítani. Az én gyerekeimet nem fogják csúfolni, hogy ők kövérek vagy hogy az anyjuk milyen dagadt, az én párom nem fog félrekefélni, mert csak az anyát látja bennem, a nőt nem!

Minden édesanyának példakép akarok lenni, hogy valaki lehet gondos anya, szerető-szenvedélyes társ és gyönyörű nő. Példakép leszek annak az anyának, akin 40 kiló felesleg van, hogy le lehet adni azt a súlyt! Ahogy fogyok, úgy leszek reménysugár annak az anyának, akin 30 kiló túlsúly van. Aztán amikor csak 20 kilós feleslegem lesz, látni fogják azok az anyák is, hogy minden csak elhatározás, tanulás, kitartás kérdése, akiken 20 kiló plusz van. Az utolsó 10 kilómnál is fogok tudni utat mutatni, lelkesíteni, anyáknak, nőknek, akiken 10 kiló felesleg van. Mert mindig van kiút. Én leszek az élő példa arra, hogy csak mi magunk változtathatunk magunkon, nem az étvágycsökkentő-izzasztó-fogyasztó-semmi munkát belefeccölően alakformáló szarságok! Tartsatok Velem, kezdjétek Velem az új életet, osszuk meg a tapasztalatainkat, lelkesítsük egymást! Válasszatok Engem példaképnek és mutassuk meg a világnak, hogy a kövérek nem is lusták ( ez bizony sztereotípia, mint az, hogy izzadunk, büdösek vagyunk, elhanyagoljuk magunkat…-szomorú, de ez az emberek véleménye a túlsúlyosakról)!

Izgatottan várom a jövőt. Szeretném átugrani a következő hónapokat, hogy végre az a dögös, jólöltözött, boldog, kiegyensúlyozott, igen magas libidójú nő lehessek, aki régen voltam. Amíg nem találom fel az időgépet, addig viszont real-time élem az életem, tartom a diétám és végzem a Tomi által kiadott mozgást.

Kövessetek figyelemmel, szurkoljatok, írjátok meg a tapasztalataitokat és fogyjunk együtt!